Quantcast
Channel: Valentin Mandache, istoric de arhitectura
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1474

Tur duminical: Arhitectura Art Deco si Modernista in Bucuresti – 6 septembrie

$
0
0

Dragi cititori,

Voi organiza duminica 6 septembrie ’15, un tur arhitectural tematic, programat dupa orele de lucru, in intervalul 10.00 – 12.00h, pe tema stilurilor Art Deco si Modernist interbelic ce au avut o contributie importanta la definirea identitatii Bucurestiului istoric. Sunteti invitati calduros sa participati!

Stilul Art Deco a aparut in era jazzu-ului de la sfarsitul anilor 1920 si a fost in voga in tot cursul decadei ce a urmat, fiind primul stil arhitectural cu adevarat global, imbratisat cu un deosebit entuziasm de bucuresteni si restul mediului urban al Romaniei, ca una dintre cele mai elocvente expresii ale modernitatii si optimismului natiunii in acele timpuri prospere. Orasul a devenit in acei ani o veritabila „putere” regionala a arhitecturii Art Deco, cu edificii remarcabile in acest stil, multe redand tema pachebotului transoceanic, ce reflecta dorinta de a calatori in tinuturi exotice a bucurestenilor interbelici. Destul de numeroase din aceste constructii sunt inca in picioare, pentru noi sa le admiram si examinam, cu toate vicisitudinile istoriei care s-au abatut asupra lor in ultimii optzeci de ani. Vom studia de asemenea la tur cladiri in stilul Modernist interbelic sau multe care prezinta o sinteza a acestuia cu Art Deco-ul, ce sunt bine reprezentate in Bucuresti, cu creatii semnate de arhitecti cum ar fi Horia Creanga, Duiliu Marcu sau Ion si Tiberiu Niga. Edificiile Art Deco si Moderniste au fost ridicate intr-o perioada caracterizata de o economie infloritoare, cand Romania era unul dintre principalii exportatori de petrol ai lumii si de asemenea un important producator agricol. Turul de fata are ca obiectiv localizarea si explicarea caracteristicilor unora dintre cele mai interesante si frumoase constructii in stilul Art Deco si de asmenea Modernist, publice si private, din Bucuresti, si astfel sa va transmita o buna imagine de ansamblu despre maniera in care au contribuit la formarea identitatii capitalei Romaniei interbelice.

Turul costa 45 lei de persoana, rezervari prin email la v.mandache@gmail.com sau folosind sectiunea de comentarii a acestui post. Va voi trimite un mesaj cu detaliile locului de intalnire atunci cand voi primi rezervarea.

Astept sa ne intalnim la tur,

Valentin Mandache, expert in case de epoca (tel: 0728323272)

Tur arhitectural tematic: Art Deco-ul bucurestean

Tur arhitectural Case de Epoca: Bucurestiul Art Deco

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.


Postat în:Art Deco, Bucuresti, Patrimoniu Arhitectural Tagged: Arhitectura, Arhitectura Romaneasca, Arhitectura Romaniei, Art Deco, Bucuresti, Case de Epocă, Dezvoltare Urbana, Identitate, Istorie, Modernism, Modernism Interbelic, Patrimoniu Arhitectural, Perioada Interbelica, Romania, Stil Art Deco, Stil International Modernist, Stil Modernist, Tur Arhitectural, Tur Arhitectural Tematic, Tur Art Deco, Valentin Mandache

Viewing all articles
Browse latest Browse all 1474